maanantai 19. marraskuuta 2012

Se mihin loppuu kohtuus, mistä alkaa hulluus

Houston, we have a problem. Astronautti on kadonnut kiertoradalta. Tullut luultavimmin nielaistuksi mustaan aukkoon. Kokeilen löytää yhteistä taajuutta vielä kertalleen joskus kun hetki on otollinen, mutta sen jälkeen saa olla. Ilmiselvästi turhaa resurssien tuhlailua, avaruus on loppumaton ja tähtiä riittää tutkittavaksi.

Pieniä tähdenlentoja tässä onkin sattunut viimepäivinä kohdalle. Ihan mielenkiintoinen seikka on se, että nämä tämäntyyppiset kohtaamiset osuvat usein hyvin lähelle toisiaan, ja niitä edeltää/seuraa pitempiä hiljaisia kausia. Mahtaako olla kyse sattumasta vai jostain korkeammista voimista? Tiedän etten oo ainoa jonka sinkkuelämä noudattaa tällaista säännöllisen epäsäännöllistä rytmiä (huutakaa HEP jos kolahti!). Tässä olis tutkijasmielisille työnsarkaa!

Raotellaan näitä salaperäisyyksien verhoja nyt yksi kerrallaan.


#1 Ystävän ystävä, Viljami

Ystäväni Pirkko on jo aikaisemmin leikitellyt ajatuksella täydellisestä pariskunnasta. Tämä pitäisi sisällään allekirjoittaneen, ja Pirkon pitkäaikaisimman ja läheisimmän miespuolisen ystävän Viljamin, match made in heaven. Yhtenä oleellisena kompastuskivena tosin on se, ettei Viljami ole sinkkumarkkinoilla, vaan hivenen kehnossa parisuhteessa. Kehnossa, ainakin mikäli Pirkon puheita on uskominen. Tämä päähäni syötetty ajatus on kuitenkin ollut mielessäni aina kun ollaan vietetty aikaa yhdessä.

Viljamin kanssa on tullut tutustuttua parin vuoden aikana puolin ja toisin koko ajan paremmin, ja viimeaikoina olen ollut havaitsevinani pientä väreilyä välillämme, eikä Pirkkokaan sitä vihjailuillaan ainakaan vähennä. Viimeisimpänä panostuksenaan tähän keitokseen hän kertoi Viljamin sanoneen olevansa kiinnostunut musta, eikä ihan vähääkään, vaikka parisuhteelliselle tuollaisen asian myöntäminen on aika no-no. Ja vaikka olenkin pienet kipinät huomannut, en silti osannut odottaa Viljamin kaltaiselta nuoreltamieheltä näin suoraa ja avointa kommenttia. Joka siis oli luottamuksella Pirkolle kerrottu. Vähän punastutti.

Olemme tavanneet kerran sen jälkeen, kun Viljami tämän Pirkolle paljasti. Huomasin hänen käyttäytyvän vähän eri tavalla ja ottavan hieman tarkoituksellista etäisyyttä, vaikken vielä itse tiennytkään tästä uudesta käänteestä. Suurella mielenkiinnolla odotan seuraavaa tapaamistamme, sillä väistämättä tämä vaikuttaa omaan suhtautumiseeni kyseistä herraa kohtaan. Vaikka koitankin asian järkeillä päässäni, seuraavat vaihdetut sanat voivat olla aika jännitteisiä.


To be continued.

Ei kommentteja: